Toetsweek op Nyenrode
Door: Sven
Blijf op de hoogte en volg Sven
13 November 2007 | Nederland, Amsterdam
Bij terugkomst in Nederland had ik niet zo veel tijd om bij te komen. Twee dagen later stond ik al hier op het sportveld voor de eerste introductie sportdag. Heel vrijblijvend en erg gezellig, met een barbecue als afsluiting. Met alle aankomende studenten zaten we een beetje te grappen over wat ons wel niet allemaal te wachten stond in de week erna, want dan zou de echte introductie plaatsvinden. Veel tijd om hier heel grappig over te doen hadden we echter niet, want een paar dagen later moesten we ons al melden voor de “introductie” (lees:ontgroening). Omdat iedereen op campus woont en iedereen mee wil doen aan alle activiteiten wordt bijna iedereen lid van de NCV (Nieuwe Compagnie van Verre). Ik zal jullie de details besparen want het was zwaar/heftig/vies, 1 ding kan ik echter wel vertellen, wat er in de media over ons heeft gestaan is zeker NIET waar. Tijdens de intro hebben we kennis gemaakt met alle normen en waarden binnen de vereniging, en natuurlijk de geschiedenis van Nyenrode met alle tradities die daar bij komen kijken.
Na de intro kregen we alleen de zondag om bij te komen, want maandag konden we gelijk met een case beginnen van Nestlé. Dinsdag mochten we onze bevindingen meteen presenteren aan de CEO Benelux van Nestlé, erg stoer!
In de weken daarna ging alles heel snel, 2 weken na het begin hadden we onze eerste midterms, en 3 weken daarna onze finals al weer. Daarna hoopten we allen op een wel verdiende vakantie, maar dat zat er niet in, de maandag er op begon blok 2 al weer. Blok 1 werd natuurlijk afgesloten met een knallend feest waarbij iedereen ‘s middags eigenlijk al dronken was, en veel mensen te brak waren om ‘s avonds nog hard te feesten. Shame Shame!
Blok 2 is ook voorbij gevlogen, zeker omdat we ook nog een stuntweek hebben gehad. De stuntweek is een week waarin kandidaten voor het bestuur van de vereniging zich kunnen profileren. Dat wil zeggen, de rest van de campus zo beïnvloeden dat ze jou kiezen in het bestuur. In deze week gebeuren de meest gekke dingen. Ten eerste heeft iedere kandidaat een tent met muziek en gratis bier, daarnaast is er bijna overal wel wat eten te regelen, en zijn er debatten en speeches. Één kandidaat had dit jaar zelfs een jacuzzi in de tent staan, dus daar bleef het gezellig tot in de vroege uurtjes.
Naast al deze super leuke dingen gaat het er hier ook nog heel serieus aan toe. We hebben minimaal 25 tot 30 uur les per week, met daarnaast nog super interessante gast colleges van bijvoorbeeld Philip Kotler, Frits Goldschmeding (Randstad), Maartje van der Hoeven(Models at Work), Herwin van den Berg (Heineken, Marketeer of the year), en nog veel meer presentaties van bijvoorbeeld Google, Procter and Gamble… En daarnaast hebben we natuurlijk nog een uurtje of 30 huiswerk. Dus aan de 60uur per week komen we wel!!
Volgende week begint de toetsweek van blok 2 dus vanaf vandaag is het hard leren elke dag! Maar als ook deze toetsen net zo goed gaan als het vorige blok heb ik geen herkansingen en daardoor dus 6weken vrij!! JIPPY! Dat motiveert enorm!
Nou, dat was een beetje mijn leventje de afgelopen maanden.. nog even hard werken en dan hoop ik dat ik even lekker nix kan doen!
x
Sven
PS)
Foto’s vliegles op nyenrode: http://www.facebook.com/album.php?aid=10273&l=e78bd&id=513253879
Foto’s bungee jump tijdens stuntweek: http://www.facebook.com/album.php?aid=10280&l=61f36&id=513253879
Foto met Kotler: http://www.facebook.com/album.php?aid=4370&l=d2896&id=513253879
13 November 2007 - 18:28
Cok:
ik vind het heel leuk dat het zo goed met je gaat hou me op de hoogte
groeten Cok -
14 November 2007 - 08:43
Hans:
He man wel weer leuke fotos zeker die van het katsteel zelf. Zo te zien gaat ie lekker met al die vliegers en meiden.
Leuk van dat vliegen heb ik ook eens op Teuge gedaan en ook zelf gevlogen met mn schoonmoeder nog.
Zo te zien zien leer je in elk geval er nog wat haha. Zullen wel weinig meiden zitten lijkt me. maar goed je redt het wel toch. groetje hansie -
02 December 2007 - 21:14
Vickie:
Sven, Thanks for the update. Sounds like you are a busy guy!! We think of you often. Good luck in your studies! -
21 Augustus 2008 - 01:16
Nan;):
Hey hey khun sven;)i think you ll put some new italy pics in here na,why not ka?kus kus