De evenaar, klimmen naar 4800 meter en meer..
Door: Sven
Blijf op de hoogte en volg Sven
05 Februari 2009 | Ecuador, Quito
Maar nu terug naar mijn huidige locatie: Quito, Equador. Maandag avond kwam ik aan in quito. Het vliegveld ligt midden in de stad, dus even dacht ik dat we gingen landen op een weg midden in de stad, zo dicht vlogen we over de huizen. Die avond had ik niet veel zin om door de stad te slenteren, na zonsondergang door de stad lopen wordt sowieso afgeraden, daarover later meer.
De eerste dag heb ik lekker uitgeslapen en daarna een beetje door de stad geslenterd. Het nieuwe gedeelte van de stad is heel toeristisch en erg gevaarlijk 's avonds dus daarom leek het me beter om in het oude gedeelte een hostel te zoeken. Achteraf blijkt dat niet zo uit te maken, elke dag komt er wel iemand terug naar het hostel zonder paspoort of geld. Quito is niet echt een veilige stad.
De 2de dag ben heb ik de bus gepakt naar de evenaar. Daar is dit land tenslotte naar vernoemd. Op de evenaar staan een heel groot monument, waar ze 300 jaar geleden de lijn hebben getrokken. Nu, met GPS, blijkt dat de evenaar eigenlijk 240 meter verderop ligt en daar is nu dan ook een ander museum wat eigenlijk veel interessanter is dan de super toeristische trekpleister.
Vandaag heb ik met 2 andere jongens uit het hostel Rucu Pichincha beklommen, een vulkaan net naast quito. Mount Kinabalu in Borneo vond ik al een hele beproefing (4100 meter), maar dit nog net iets hoger (4680 meter). Maar... eigenlijk wil ik heel graag Cotopaxi beklimmen (6000 meter) maar daar moet ik nog even wat extra mannen voor regelen, want je kan daar alleen met een gids omhoog in groepen van 4 tot 6 personen. Het lijkt me echt super, aangezien je de laatste paar honderd meter met ijspikkels omhoog moet!
dit wordt alweer veels te lang.. ik ga even verder met de foto's uploaden en dan post ik de links.
tot snel! hasta luego!
foto's graduation:
foto's NY, Denver, Quito:
06 Februari 2009 - 09:44
Gerard:
Hey Sven,
Leuk dat je me in de lijst gezet hebt. Dat doe je goed, om lekker te gaan reizen.
Goede reis met veel mooi ervaringen gewenst!
Grtz Gerard -
06 Februari 2009 - 11:17
Margôt Vermue:
Hi Sven!
Klinkt goed je verhaal! Tof dat je eerst via NY bent gevlogen! Ik reis via Atlanta, heb maar een paar uur tussen de vluchten dus kan daar niet op ontdekking. Houden ff contact over wie/wat/waar misschien dat we elkaar ergens kunnen treffen!
x -
06 Februari 2009 - 11:48
Ilona:
Heey Sven!
Goed te lezen dat je het nr je zin hebt :)
Wel gaaf om zo'n vulkaan te beklimmen!
Doe je wel een btje voorzichtig ;)
Ik wens je nog heel veel plz & avontuur toe!!
Dikke x Ilona -
06 Februari 2009 - 12:02
Milou:
zijn Vicky en Greg niet engels ?
Klinkt stoer svennie!
geniet ervan!
dikke kus, je zus! -
07 Februari 2009 - 11:45
Patricia En Alex:
We zitten het met veel bewondering te lezen!
veel plezier verder!
greats uit voorthuizen! -
07 Februari 2009 - 12:56
Ida:
Dag Sven
Leuk om zo snel al wat te horen
Mooi dat je zo verwend bent. Ik ben reuze benieuwd naar je foto's die je maakt als je de berg beklimt.Je bent toch geen bergbeklimmer?
Kun je aan deze beklimming ongeoefend beginnen?
Ik wens je veel succes en ik hoop af en toe wat te horen.
Groet Jos en Ida
08 Februari 2009 - 12:06
Hans:
He pik. Leuke fotos. Met die sneeuw is ook leuk. Lekker koud he. zoek maar een warmer klimaat op. Dit is ook nx. Maar goed je hebt het toch maar weer gezien.
Kijk uit voor de meiden ze zijn gevaarlijk hahah.
Veel plezier. grtz hans -
08 Februari 2009 - 21:06
Ad:
hoi, nu dan toch even een berichtje op je weblog. hoe lang blijf je nu in Ecuador? ik dacht nl. dat je daar niet zo lang zou blijven.
Wiebke heeft het geloof ik ook wel naar haar zin. we hebben een mailtje van haar gekregen.
hier heeft het vandaag gesneeuwd en het vriest vannacht enkele graden.
Morgen weer naar het werk.
De nieuwe fabriek gaat morgen voor het eerst nu echt in productie. in totaal nu slechts 2 weken later, dan dat we in september hebben gepland.
groetjes
ad
09 Februari 2009 - 12:35
Cecile:
Hey Sven,
Mooi om weer een up-date van je te lezen! En gave foto's hoor.. :D Vind het wel echt lachwekkend dat ze 300 jaar geleden die lijn op de verkeerde plek hebben gezet, maar goed, zonder GPS is het ook lastig he.. ;)
Geniet er nog van, en ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal (en foto's).
Liefs,
Cecile -
11 Februari 2009 - 08:58
Wendy Bakker:
Ey Sven,
Klinkt allemaal weer te goed voor woorden!!
Megastoer weer! have fun!
cuidate y divertirse en Peru y en el sur ;)
besito, wen!