Sandboarden, klimmen naar 5825 en MachuPichu! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Sven Rooijen - WaarBenJij.nu Sandboarden, klimmen naar 5825 en MachuPichu! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Sven Rooijen - WaarBenJij.nu

Sandboarden, klimmen naar 5825 en MachuPichu!

Door: Sven

Blijf op de hoogte en volg Sven

13 Maart 2009 | Peru, Cusco

Hola a todos,

Het is alweer een tijdje geleden, en ik weet ook eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen... In mijn vorige verhaal liet ik jullie achter in Mancora, aan de peruaanse kust. Nadat ik een lekker kleurtje had opgedaan aan het strand werd het tijd om weer eens wat cultureels te gaan doen. Onderweg naar het zuiden van peru ben ik gestopt in Truillo en Ica, om mijn reis naar Cusco een beetje op te breken. In Truillo zijn een aantal hele oude ruines, waar helaas niet zo veel meer van over is, maar wel nog heel leuk zijn om te zien. En naast Ica ligt een heel leuk plaatsje midden in de woestijn omringt door metershoge zandduinen. Een aantal van een meter of 20, maar wat verderop ook duinen van meer dan 100 meter hoog. Ideaal voor sandboarden dus!! Dus terwijl Jochem lekker aan het snowboarden was in de Alpen, stond ik ook op een snowboard, maar dan midden in de woestijn. Heel apart. De links met foto´s zal ik weer onderaan plaatsen.

Na Ica ben ik weer verder naar het zuiden gereisd in een super de luxe bus. Een beetje business class stoelen maar dan nog beter. Voordat we in stapten werden eerst onze vingerafdrukken gemaakt, foto, en net voordat we vertrokken kwamen ze ook nog even met een camera door de bus om iedereen op de film te zetten. Veiligheid boven alles! Onderweg kregen we lekkere hapjes en drankjes en voor ik het wist waren we een nacht verder en aangekomen in Arequipa.

Arequipa is een super mooie stad, het centrum is gemaakt van alleen maar witte stenen, dus het wordt ook wel de witte stad genoemd. De stad ligt op 2350 meter, en dat voel je meteen als je een stuk gaat lopen. Je bent zo buiten adem, zeker als je lekker in het zonnetje loopt. Rond Arequipa is vanalles te doen. Zo kan je een 3daagse trek doen door de diepste canyon van de wereld, maar je kan ook een aantal vulkanen beklimmen, en dat leek mij nou gaaf. Zo gezegd zo gedaan, s avonds een expeditie geboekt, en de volgende ochtend vertrokken we. Alles in de trip was inclusief, en ik dacht dat daar dus ook een porter bij zat.. niet dus. Aangekomen aan de voet van de vulkaan bleek dat ik mijn eigen tentje, eten, en drinken moest dragen. Gelukkig alleen maar tot het basiskamp, waar we een aantal uur zouden gaan slapen. De eerste dag had ik totaal geen problemen, er zaten een aantal meiden in de groep die op dag 1 al veel last kregen van de hoogte, maar door veel coca thee te drinken, en coca bladeren te kauwen redden we het toch met zn allen tot het basis kamp op 4500 meter. Na een snelle maar heerlijke maaltijd begon het enorm te sneeuwen en zijn we snel gaan slapen, want om 1.00 moesten we er al weer uit, omdat dan de sneeuw nog hard is en het veel makkelijker loopt. Toen ik wakker werd om 1.00 voelde ik alles draaien, en was ik erg misselijk. Duidelijk symptomen van hoogte ziekte. Gelukkig voelde ik me een stuk beter na 2 koppen sterke coca thee, en konden we beginnen aan de zware tocht naar de top. Na 7 uur voetje voor voetje zetten, 2 keer overgeven, en 6 afvallers, bereikten de 5 diehards en nog 2 gidsen de top op 5825 meter!! Ik kan jullie niet uitleggen hoe zwaar ik het had, het was verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ook heel mooi! Deze prestatie zal ik nooit meer vergeten!

Na een dagje bijkomen begon de reis naar cusco, toeristen attractie nummer 1 in peru. Cusco is net als arequipa een hele mooie stad. Er is heel veel te doen, op cultureel gebied, actief, maar ook een bruisend nachtleven. De eerste dag heb ik de stad verkend, en de 2de dag de inca ruines die rond de stad liggen. Het is super interessant om te zien wat de inca´s in korte tijd hebben kunnen opbouwen.. en hoe de Spanjaarden het in nog kortere tijd weer konden vernielen.

De echte reden waarom ik naar Cusco was gekomen, was natuurlijk MachuPichu. De verloren Inca stad! Om daar te kunnen komen kan je de inca trail lopen, echter moet je dit 4 maanden van te voren boeken. Naast de officiële inca trail zijn er velen varianten. Zo heb ik de Inca Jungle Trail gefietst en gelopen. Eén dag mountainbiken, en 3 dagen hiken tot aan MachuPichu. Ik zie dat mn verhaal al weer aardig lang wordt, dus ik zal het niet te lang maken, maar het was geweldig. We hadden een super leuke groep, en een geweldige gids. De 3 dagen waren geweldig, en Machu Pichu maakt het natuurlijk helemaal af. Wat een onvergetelijke ervaringen. Bekijk de foto{s maar, dan zien jullie wat ik bedoel.

Na Cusco ben ik richting Bolivia vertrokken waar ik nu ben. La Paz is een super drukke maar indrukwekkende stad, ik denk niet dat ik heel lang zal blijven, maar ik kom na de jungle tour zeker nog even terug.

Ik ga ervandoor.. spreek jullie snel! Mijn reis zit er al weer halverwege op, wat vliegt de tijd.

Adios, hasta luego!

Machu Pichu (part 2)= http://www.facebook.com/album.php?aid=67613&id=513253879&l=22fa1
Jungle tour to MachuPichu = http://www.facebook.com/album.php?aid=67610&id=513253879&l=44054
Cusco = http://www.facebook.com/album.php?aid=67609&id=513253879&l=66ad1
Mancora, Araquipa, Truillo = http://www.facebook.com/album.php?aid=67479&id=513253879&l=db83e
(old) banos deel 2= http://www.facebook.com/album.php?aid=63680&id=513253879&l=96665
(old) banos deel 1= http://www.facebook.com/album.php?aid=62011&id=513253879&l=5e9b7
(old) new york and quito= http://www.facebook.com/album.php?aid=60867&id=513253879&l=e2667
(old) nyenrode graduation = http://www.facebook.com/album.php?aid=59600&id=513253879&l=94e16

• 13 Maart 2009 - 21:28

Wil Geldman:

Ha Sven,
    Volg je reis en foto's met veel belangstelling, omdat er veel herkenning
    is. Kleurrijk en veel cultuur en natuur.
    Veel plezier met je tweede helft.
    Groet uit een somber Nederland van Wil.

• 14 Maart 2009 - 17:17

Paulus:

Hey Gozertje, ziet er goed uit! Ben jaloers! We hebben een nieuw Ampikkertje erbij en die slab was terug, dus ik mag je feliciteren.

HSV Paul

• 15 Maart 2009 - 16:31

Linda:

hé neefje! geweldige verhalen, veel plezier nog! groetjes

• 28 Maart 2009 - 21:52

Germaine:

wat een geweldige reis!! Geniet er lekker van

heel veel groetjes
    germaine